Sommarkaka...
Smaskigt & snabbfixat sommarfika!
Finns det något godare än solvarma skogssmultron...
Sommarrulltårta med smultron & vaniljgrädde:
3 ekologiska ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Vispa ägg, socker & vaniljsocker riktigt fluffigt (minst 10 min)
Sikta försiktigt i mjöljet & bakpulvret genom en sil & vänd ner blandningen försiktigt.
Tillsätt mjölken & rör om tills du får en jämn smet.
Häll ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper & grädda 5-8 min i 250 grader.
Lägg genast upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddas på. Om det inte vill lossna kan man fukta det en aning.
Bred på 500 g mosade smultron/jordgubbar & rulla ihop tårtan direkt. Låt den vila ca 30 minuter i ett bakplåtspapper innan den skärs i bitar.
Vispa 2 dl grädde & tillsätt ½ vaniljstång.
Spritsa ut grädden på de färdiga skivorna & dekorera med smultron & citronmeliss!
Lycka till!
KRAMAR!
Åhh, vad gott, måste ut och plocka smultron innan de blir för övermogna.
Kul att någon gång få smaka dina bakverk......!