Lavendelsocker...



Lavendel är supergott att använda till bakverk & färska bär & att göra eget lavendelsocker är väldigt enkelt!

Dessutom är hemgjort lavendelsocker en perfekt gå-bort-present! Klipp till en snutt tyg & lägg över locket, fäst med ett vackert snöre & skriv en fin etikett, klart!!



Ta några lavendelblommor (ca 10 st till en burk)

Plocka av blommorna & släng bort eventuellt skräp, tillsätt strösocker i burk & skaka om ordentligt.

Skrapa ur en vaniljstång & tryck ner i sockret.

Sätt på ett lock & låt stå en vecka innan du använder sockret, skaka om då & då...




Strössla lavendelsockret på färska jordgubbar, hallon eller blåbär & servera med lite lättvispad grädde!



Sommar!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0