Sommarens godaste rabarbersaft...
Sommarens godaste saft är busenkel att göra & smakar både sött & syrligt!
Dessutom är den en riktig törstsläckare under varma sommardagar...
Receptet kommer från min mammas moster & har hängt med så länge jag kan minnas!
Moster Evy´s rabarbersaft:
1,5 kg rabarber
3 ekologiska citroner
Vatten
3 tsk vinsyra
Socker efter tycke & smak...
Använd ett stort kärl, minst 5 liter (om du vill få mycket saft)
Skär rabarbern i centimeterlånga bitar. Skär citronen i skivor.
Täck rabarber & citroner med vatten. Lägg på ett lock över kärlet & förvara i kylskåp i tre dagar, rör om då & då.
Efter tre dygn, sila av saften & blanda i vinsyra & strösocker, 6-7 dl brukar gå åt.
Häll upp saften i väl rengjorda flaskor & förvara kallt!
Blanda 1 del saft med 4 delar vatten!
Vinsyra har konserverande effekt & gör saften tjockare i konsistensen. Den kan dock uteslutas om saften skall drickas upp inom några veckor.
Servera till sommarfikat eller blanda sköna drinkar till grillfesten!
Kramar C