Lavendelsocker...
Lavendel är supergott att använda till bakverk & färska bär & att göra eget lavendelsocker är väldigt enkelt!
Dessutom är hemgjort lavendelsocker en perfekt gå-bort-present! Klipp till en snutt tyg & lägg över locket, fäst med ett vackert snöre & skriv en fin etikett, klart!!
Ta några lavendelblommor (ca 10 st till en burk)
Plocka av blommorna & släng bort eventuellt skräp, tillsätt strösocker i burk & skaka om ordentligt.
Skrapa ur en vaniljstång & tryck ner i sockret.
Sätt på ett lock & låt stå en vecka innan du använder sockret, skaka om då & då...
Strössla lavendelsockret på färska jordgubbar, hallon eller blåbär & servera med lite lättvispad grädde!
Sommar!!!
På verandan...
Under sommaren har vi fräschat till vår veranda på landet. Det kvarstår lite pyssel med att lägga nytt tak & måla golvet, men det börjar ta form & nu kan man njuta här...
Kökssoffan är ett loppisfynd som har målats vit, under locket förvaras kuddar, dynor & filtar när de inte används.
Ljusblåa linnekuddar från Himla, den quiltade pläden är köpt för många år sedan i en liten butik i Danmark.
Skira spetsgardiner från Ikea som kan dras för vid ingången till verandan när man vill vila i skugga & samtidigt slippa mygg & andra flygfän!
Från verandan har man vacker utsikt över ängen! Under varma sommarkvällar är det skönt att ligga på soffan & titta ut över vyerna & se grässtråna vippa ikapp med vinden...
Sommarens finaste buketter plockar jag längs vägkanten på ett litet kick. Blåklockor är en klar favorit & luktärtor likaså! Vas & oljelampa är båda fyndade på loppis för en billig peng!
Här kommer jag att hänga de flesta kvällar som spenderas på landet, mer rofyllt än så blir det inte...
Kramar C
Sommartårta!
Hej vänner!
Sommardagarna tickar på, men vädret är lite halvrisigt så man får passa på att njuta av de dagar som bjuder på sol...
Att fika är ett måste sommartid & vad passar bättre än en tårta en solig sommardag?
Såhär gör du din sommartårta:
3 ekologiska äggulor
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa äggulor & strösocker riktigt fluffigt!
Tillsätt 3/4 dl mjölk & 100 g smör, vänd ner försiktigt.
Sikta i 3 dl vetemjöl & 3 tsk bakpulver & blanda försiktigt.
Smöra & bröa en rund form med löstagbar kant.
Tvätta & skär 2 rabarberstjälkar i centimeterlånga bitar & tryck ner dem i smeten.
Grädda i 20-25 minuter i 175 grader
Vispa 3 äggvitor & en nypa salt riktigt fluffigt & hårt, tillsätt därefter 2 dl socker & vänd ner i vitorna.
Häll äggsmeten över kakan & grädda ytterligare i 15 minuter eller tills marängen har fått fin färg.
Dekorera tårtan med färska jordgubbar & servera med lättvispad grädde!
Mer sommar än så blir det inte!
Kramar C