Baka, baka liten kaka...



Ibland är det enkla det godaste!

Finns inte så mycket som slår en nybakad sockerkaka...

3 stora ekologiska ägg
2½ dl socker
1 msk vaniljsocker
50 g smält smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 liten nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluffigt
Smält smör och blanda i mjölken, rör ner det i äggsmeten
Sikta i vetemjöl, bakpulver och salt
Vänd försiktigt ned mjölblandningen i smeten (luften trycks ut om man rör för hastigt och kakan blir lätt gummiaktig)

Smöra och tillsätt ströbröd i en form och häll i smeten

Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter!

Ät kakan ljummen tillsammans med ett stort glas mjölk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0