Pizza la mia selezione...
Att baka egen pizza är både enkelt & tusen gånger godare än att köpa färdigt!
Den här pizzan blir otroligt fluffig & krispig i kanterna!
La mia selezione betyder "mitt val" & det är väl just det som är det bästa med att göra egen pizza, att man själv får välja & vraka vad man vill ha på!
Recept för 2 stora pizzor:
25 g jäst
3 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 tsk socker (för att kicka igång jästen)
3 dl ljummet vatten
6-8 dl vetemjöl
Blanda jäst, olja, salt, socker & vatten i en bunke tills jästen har lösts upp.
Blanda i lite vetemjöl i taget & knåda till en smidig, men ganska lös deg.
Häll lite mjöl över degen & låt jäsa till dubbel storlek i 50 min.
Baka ut degen & tillsätt eventuellt lite extra vetemjöl.
Kavla ut degen till två runda pizzor!
Tomatsås:
1 förpackning krossade tomater med chili
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk vatten
salt
peppar
basilika
Fräs lök & vitlök i oljan.
Tillsätt övriga ingredienser & låt småkoka en stund.
Bred ut tomatsåsen över dom utbakade pizzorna & fyll pizzan med det du gillar allra bäst!!
Min pizza toppades med:
Salami, lufttorkad skinka, lök, färska tomater, kalamataoliver, buffelmozzarella & svamp!
Bon appetit!!