Chokladkaka De Luxe...
En drömlik, seg chokladkaka med massa kladd & krämiga smaker som tar dig till en ny himmel...
Kakan bakas i tre steg, men är busenkel att göra!
Chokladdröm:
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 msk kakao
100 gram smält smör
100 gram after eight
Smält smöret i en kastrull & lägg i mintplattorna & blanda till en jämn kräm.
Vispa ägg, socker & vaniljsocker riktigt fluffigt.
Blanda mjöl, bakpulver & kakao i en skål & sikta ned blandningen i smeten.
Tillsätt smörblandningen & rör försiktigt ihop allt.
Smöra en form med avtagbar kant, häll i smeten & grädda i 175 grader i 15 minuter.
Fyllning:
250 gram mascarpone ost
100 gram mjölkchoklad
1 msk vaniljsocker
Smält chokladen över ett vattenbad.
Blanda smält choklad med mascarpone & vaniljsocker till en slät kräm.
Häll blandningen över kakan & grädda i ytterligare 5 minuter.
Topping:
150 gram after eight
Fördela mintplattorna över hela kakan & grädda några minuter, tills chokladen har smält.
Ta ut kakan & låt den svalna innan du siktar över lite florsocker.
Servera tillsammans med färska hallon & lättvispad grädde!
Kakan blir allra godast om den får stå till sig i kylskåpet över natten...
...om du kan hålla dig...
Kramar Caroline