Chokladkaka De Luxe...



En drömlik, seg chokladkaka med massa kladd & krämiga smaker som tar dig till en ny himmel...

Kakan bakas i tre steg, men är busenkel att göra!

Chokladdröm:

2 ekologiska ägg

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2½ dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

2 msk kakao

100 gram smält smör

100 gram after eight

Smält smöret i en kastrull & lägg i mintplattorna & blanda till en jämn kräm.

Vispa ägg, socker & vaniljsocker riktigt fluffigt.

Blanda mjöl, bakpulver & kakao i en skål & sikta ned blandningen i smeten.

Tillsätt smörblandningen & rör försiktigt ihop allt.

Smöra en form med avtagbar kant, häll i smeten & grädda i 175 grader i 15 minuter.

Fyllning:

250 gram mascarpone ost

100 gram mjölkchoklad

1 msk vaniljsocker

Smält chokladen över ett vattenbad.

Blanda smält choklad med mascarpone & vaniljsocker till en slät kräm.

Häll blandningen över kakan & grädda i ytterligare 5 minuter.

Topping:

150 gram after eight

Fördela mintplattorna över hela kakan & grädda några minuter, tills chokladen har smält.

Ta ut kakan & låt den svalna innan du siktar över lite florsocker.

Servera tillsammans med färska hallon & lättvispad grädde!







Kakan blir allra godast om den får stå till sig i kylskåpet över natten...

...om du kan hålla dig...

Kramar Caroline


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0