Sura degen...
Att baka surdegsbröd är både enkelt & väldans gott.
Det kräver bara en stor famn med tålamod, men den som väntar...
Surdegsgrund
Dag 1:
2 dl ljummet vatten
3 dl vetemjöl
1 msk honung (eller något annat sött)
Använd en bunke eller större skål som har plats för jäsmån till surdegen. Täck kärlet med plastfolie & picka några hål så att det kommer in luft till degen. Förvara ljust & svalt. Låt vila i 2 dagar.
Dag 3:
1 dl vatten
1½ dl vetemjöl
Dag 4:
1 dl vatten
1½ dl vetemjöl
Dag 5 är surdegen färdig att börja baka med.
Härligt bubblig surdeg som är klar att användas!
Kramar!!
Kommentarer
Postat av: Elin
Härligt med recept gumman, längtar tills vi flyttar och skåpen är laddade, då ska jag börja baka igen! Med din handledning kan jag nog våga mig på en surdeg... :)
Trackback