Sura degen...

Att baka surdegsbröd är både enkelt & väldans gott.

Det kräver bara en stor famn med tålamod, men den som väntar...



Surdegsgrund

Dag 1:

2 dl ljummet vatten
3 dl vetemjöl
1 msk honung (eller något annat sött)

Använd en bunke eller större skål som har plats för jäsmån till surdegen. Täck kärlet med plastfolie & picka några hål så att det kommer in luft till degen. Förvara ljust & svalt. Låt vila i 2 dagar.

Dag 3:

1 dl vatten
1½ dl vetemjöl

Dag 4:

1 dl vatten
1½ dl vetemjöl

Dag 5 är surdegen färdig att börja baka med.



Härligt bubblig surdeg som är klar att användas!

Kramar!!


Kommentarer
Postat av: Elin

Härligt med recept gumman, längtar tills vi flyttar och skåpen är laddade, då ska jag börja baka igen! Med din handledning kan jag nog våga mig på en surdeg... :)

2012-01-14 @ 16:55:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0