Sommartårta!
Hej vänner!
Sommardagarna tickar på, men vädret är lite halvrisigt så man får passa på att njuta av de dagar som bjuder på sol...
Att fika är ett måste sommartid & vad passar bättre än en tårta en solig sommardag?
Såhär gör du din sommartårta:
3 ekologiska äggulor
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa äggulor & strösocker riktigt fluffigt!
Tillsätt 3/4 dl mjölk & 100 g smör, vänd ner försiktigt.
Sikta i 3 dl vetemjöl & 3 tsk bakpulver & blanda försiktigt.
Smöra & bröa en rund form med löstagbar kant.
Tvätta & skär 2 rabarberstjälkar i centimeterlånga bitar & tryck ner dem i smeten.
Grädda i 20-25 minuter i 175 grader
Vispa 3 äggvitor & en nypa salt riktigt fluffigt & hårt, tillsätt därefter 2 dl socker & vänd ner i vitorna.
Häll äggsmeten över kakan & grädda ytterligare i 15 minuter eller tills marängen har fått fin färg.
Dekorera tårtan med färska jordgubbar & servera med lättvispad grädde!
Mer sommar än så blir det inte!
Kramar C